IPB


Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages V  < 1 2 3  
Reply to this topicStart new topic
> Na jakým železu hrajete ?, jaký grafický nastavení používáte? čím ovládáte Armu?.......
Pochyst
post Nov 20 2007, 22:00
Post #41


New Member
*

Group: Members
Posts: 6
Joined: 25-September 07
Member No.: 1,313



@Aron, na to co máš za sestavu je nastavení absolutně prapodivný... i na workompu to mám nastavené lépe při lepším fps... divný
 
Quote Post
petr.t.lbc
post Nov 20 2007, 22:08
Post #42


Member
***

Group: Members
Posts: 162
Joined: 9-July 07
Member No.: 970



Pochyst:
Ale jedna poznámka, FPS mám o polivinu menší než u OFP, což je mi divné. boppin2.gif Čím to asi bude, třeba optimalizací.


--------------------



"O hranice se nejedna, o hranice se strili. T.G.M"
 
Quote Post
Aron
post Nov 21 2007, 17:47
Post #43


Junior Member
**

Group: Members
Posts: 25
Joined: 30-October 07
From: Klatovy
Member No.: 1,591



QUOTE(Pochyst @ Nov 20 2007, 22:00) *
@Aron, na to co máš za sestavu je nastavení absolutně prapodivný... i na workompu to mám nastavené lépe při lepším fps... divný
Nevim jak to nastavit jinak, aby to běželo líp. Líp mi to běží, když nastavim detajly vykreslování a dejtaly terénu na "velmi nízký", ale to pak nevypadá dobře. Zjistil jsem, že když vypnu anti-aliasing, tak to běží stejně, jako když je zapnutý, stejně je to i u detajlů objektů. Nejvíc mi to zpomaluje post-proces a stíny, které jsem vypnul úplně, pro mě nejsou důležitý. Škoda, že nejde vypnout vertikální synchronizace a HDR, možná by to bylo rychlejší. Dohlednost mi stačí na 750 m, větší stejně nevyužiju. Také optimalizace pro dvoujádrové procesory by nebyla k zahození.
 
Quote Post
Pochyst
post Nov 22 2007, 15:17
Post #44


New Member
*

Group: Members
Posts: 6
Joined: 25-September 07
Member No.: 1,313



Tu vert. synchronizaci zkus vypnout v ovladačích ke grafarně, nevím kde přesně u Nvidie, já když zapnu stíny na nejnižší kvalitu tak je to stejné jako když jsou vyplé a to jak na x1650xt tak na x850xt. Když vypnu po vzoru mnohých trávu tak naopak na obou kartách fps mírně poklesne!
Prohlídni si zkrátka i nastavení přímo v ovladačích... jinak nevím co bych poradil.
Na druhou stranu tahle hra jako jedna z mála se dá hrát i když dojde nárazově k poklesu ke 20ti fps a nedrbe se to takže pokud ti to jede plynule tak bych z toho nedělal zase velkou vědu :-)
 
Quote Post
Aron
post Nov 22 2007, 17:10
Post #45


Junior Member
**

Group: Members
Posts: 25
Joined: 30-October 07
From: Klatovy
Member No.: 1,591



Vertikální synchronizaci se mi povedlo vypnout. FPS se docela zvedlo, sice se mírně zhoršila grafika, ale v pohodě. Jestli někdo přijde na to, jak vypnout HDR, dejte mi vědět. thumbsup.gif
 
Quote Post
Cole
post Nov 22 2007, 19:59
Post #46


Junior Member
**

Group: Members
Posts: 19
Joined: 11-September 07
From: Brno, Czech Republic
Member No.: 1,133



Nevím co je na tom pravdy ale někde sem četl že na HDR si zakladá celej osvětlovací systém hry, tzn. že bez HDR bys měl jenom černej screensaver w00t.gif
 
Quote Post
Ocraux
post Nov 26 2007, 23:44
Post #47


Junior Member
**

Group: Members
Posts: 17
Joined: 23-September 07
From: Trutnov, Czech Republic
Member No.: 1,285



Jj, HDR vypnout nelze. Zde je odkaz na ArmA : Troubleshooting


--------------------
I love ArmA


TrackIR is BEST
 
Quote Post
Petufo
post Jan 4 2008, 22:46
Post #48


New Member
*

Group: Members
Posts: 1
Joined: 28-September 07
Member No.: 1,334



Já mám dnes už "starý" comp...

AMD64 3200+
ATI Radeon 1950 Pro (256Mb)
1 Gb Ram

Mno... Arma mi to sama hodnotí na Velmi Vysoké. Dohlednost mívám mezi 2 - 3 km (jak kdy; ale teď to mám asi na 2,5).
Většinu detailů na normální (u textur jsem neviděl ani rozdíl mezi vysokými a normálními), Post Processing trochu nelogicky na vysokých...
Stíny jsem si dal taky na nejvyšší, což jsem určitě neudělal pro výkon dobře... ale na stíny jsem prostě ve hrách zatíženej, i když ArmA ty "soft-shadows" budov a stromů má trochu divné (ale šetří výkon určitě).

Kdybych nebyl puntičkář, asi přežiju vypnutí nebo snížení postprocessingu a stínů.... to by určitě výkonu pomohlo, ale zas tolik to nezatěžuje.
To, co mi jediné na Armě a její grafice vadí je to, že Arma zkrátka vyžaduje pro hru vyhlazování (Anti Alising) alespoň na normálně (číselnou hodnotu neznám). Protože jestli chci střílet z pušky do dálky, tak bez vyhlazování nic nevidim (jak rozeznat džíp, keř a vojáka? V jedné misi mě to stálo život)... a to žere výkon nejvíc. Takže některé mise jsou v Armě u mě nehratelné sad.gif Jinak sám hodnotím Army grafiku jako skvělou (zkrátka dostačující) a nenadávám na ni.
 
Quote Post
Chicago
post Jan 7 2008, 06:23
Post #49


Member
***

Group: Members
Posts: 42
Joined: 2-November 07
Member No.: 1,627



Tak si nastav menší dohlednost a nebudeš mít takové problémy z vyhlazováním rolleyes.gif


--------------------
 
Quote Post
Land_Warrior
post Jan 11 2008, 17:54
Post #50


Junior Member
**

Group: Members
Posts: 15
Joined: 8-January 08
Member No.: 2,072



tak ja mam: AMD Athlon 2800+ 2.2 GHz, 1.5 GB RAM 400MHz, nVidia GeForce 7600GS 256MB, PHILIPS ( CRT ) 17 palcov ( thumbsdownsmileyanim.gif ), Windows XP: Professional SP2 a ArmA neviem ako pojde lebo som si dokupil 1 GB RAM a este som ju nehral od vtedy lebo som aj reinstaloval windows a este som ju nenainstaloval stupid.gif


--------------------
 
Quote Post
Aron
post Apr 25 2008, 09:07
Post #51


Junior Member
**

Group: Members
Posts: 25
Joined: 30-October 07
From: Klatovy
Member No.: 1,591



Tak jsem si právě pořídil GeForce Asus EN9600GT 512MB a docela zíram jak to krásně běží. Všechny detajly mam na vysoký, AA a AF na normal, stíny vypnutý a dohlednost 1200 m. Nainstaloval jsem beta patch 1.12 a FPS většinou neklesne pod 35 snímků ani v lese. Ve městě se slušně drží i na 60 snímcích. O proti GF 7900GS docela velkej rozdíl.
 
Quote Post
Lee256
post May 3 2008, 18:43
Post #52


New Member
*

Group: Members
Posts: 2
Joined: 3-May 08
From: Linz
Member No.: 3,075



moje sestava

AMD Athlon 64 4000+
2 GB DDR 400
250 GB HD
GF 8800 GTS 320 MB

Jede to na vysoký detaily a jsem spokojenej drunk.gif
 
Quote Post
Coldak
post Dec 24 2008, 23:28
Post #53


Junior Member
**

Group: Members
Posts: 20
Joined: 29-November 08
Member No.: 4,605



AMD Athlon™ XP 2500 + 1.84GHZ , 512 MB Ram měl by jsem mít 1.52 MB Ram ale odešla my 1GB RAM Microsoft Windows XP Professional
Verze 2002
Service Pack 3
Klávesnice a myš

A když hrajem na tom železu tam na nejviší detaili to chce asi takovejdle počítač ? 3GHZ 4GB RAM že jo ?


--------------------
Lidi dávejte bacha :D:D co píšete xD
 
Quote Post
Chicago
post Jan 7 2009, 10:38
Post #54


Member
***

Group: Members
Posts: 42
Joined: 2-November 07
Member No.: 1,627



QUOTE(Coldak @ Dec 24 2008, 23:28) *
A když hrajem na tom železu tam na nejviší detaili to chce asi takovejdle počítač ? 3GHZ 4GB RAM že jo ?


No já mám následující sestavu a hrát Armu na plný detaily není žádný problém...

AMD Athlon 64 2600+
2 GB RAM DDR 400
GF 8800 GT 512MB
a Windows XP Professional SP3


--------------------
 
Quote Post
Qinetix
post Jan 7 2009, 15:04
Post #55


Member
Group Icon

Group: Site Team
Posts: 65
Joined: 24-October 07
From: Louny, CZ
Member No.: 1,537



Už jsem se nějak skládal na Armu II, tak snad mi nějak pojede smile.gif

Intel Core2 Duo E8400 3GHz
NVIDIA GeForce 9800 GTX/9800 GTX+
A-Data DIMM 2048MB DDR II 800MHz
Win XP Professional SP3


--------------------
ICQ: 291-851-099
e-mail: qinetix@ofp-csec.info
 
Quote Post
150koni
post May 13 2009, 18:05
Post #56


New Member
*

Group: Members
Posts: 5
Joined: 13-May 09
Member No.: 5,733



Intel Core2 Duo E8200 2,66GHz 6MB 1333MHz
Gigabyte GA-EP35C-DS3R - Intel P35
2x Patriot DIMM 1024MB DDR II 800MHz PDC22G6400LLK
GeForce 9800GT 512MB
21​" CRT IBM P202

Souhrnné nastavení Velmi vysoké, Dohlednost 3,5 Km , rozlišení 1280x1024x32
 
Quote Post
Operation_Human_Shield
post May 15 2010, 22:35
Post #57


Member
Group Icon

Group: Site Team
Posts: 34
Joined: 7-December 06
From: Czechoslovakistan
Member No.: 399



i7 975
Aušus Rampage II Extreme
3GB DDR3 1333MHz
GTX 295
a 10k otáčkověj raptor jako primární disk.
Win 7 a XP

a upřímně, fps v ArmA 2 stojí za p**u (teda relativně k té konfiguraci). A ano, uz jsem si celkem vyhral s nastavením všeho možného a nemožného. To jen k tomu, co si myslím o optimalizaci AA2 smile.gif


--------------------
Operation Human Shield hates spaces in front of punctuation marks! Howgh!
 
Quote Post

3 Pages V  < 1 2 3
Fast ReplyReply to this topicStart new topic
3 User(s) are reading this topic (3 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 23rd September 2018 - 11:28