IPB


Welcome Guest ( Log In | Register )

 Forum Rules Forum Rules
13 Pages V  < 1 2 3 4 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Modeling/Texturing Problems Thread, ask here if you've got question concerning modeling/texturing
Faust
post Jul 10 2007, 09:38
Post #21


Junior Member
**

Group: Members
Posts: 22
Joined: 24-June 07
From: Slovakia
Member No.: 923



thx d@nte
for example, canvas in specular map should be perfect black and glass white?


--------------------
In WW2 we want fight!

OK, what's your skills soldier ?!
Ehm, SP/MP missions, video making, 2D/3D artist, arma scripting, web design, flash ....

That's not enough, soldier!!!! You should know it!!!
 
Quote Post
d@nte
post Jul 10 2007, 11:45
Post #22


head in the stars
*****

Group: Members
Posts: 549
Joined: 12-November 06
From: Bittany
Member No.: 32



you mean for a uniform? if yes. personally i would use black for the canvas,

when you make this make, you must imagine, how the sunlight would reflect itself on the object. wink.gif


--------------------

Un ali mat zo mat bepred Ha pa ve digant ur sot e ve

(Good advice is always good, even though it comes from an idiot).
 
Quote Post
GIJOE94
post Jul 15 2007, 13:09
Post #23


Senior Member
****

Group: Members
Posts: 312
Joined: 18-April 07
From: Birmingham, England
Member No.: 767



Hi folks, I have a su-29 addon that has no cockpit. Can some one make it?


--------------------
"Our business in the field of fight, is not to question, but to prove our might." Alexander Pope
 
Quote Post
DaRat
post Jul 15 2007, 14:47
Post #24


~Established April, 2004~
*****

Group: Former .info Serviceman
Posts: 800
Joined: 12-November 06
From: Sussex, England
Member No.: 34



Who's addon is it?
 
Quote Post
GIJOE94
post Jul 15 2007, 15:41
Post #25


Senior Member
****

Group: Members
Posts: 312
Joined: 18-April 07
From: Birmingham, England
Member No.: 767



CheyenneAH56 made it for me and said I could release it and do anything with it. He never finnished it though, thats why I need a cockpit for it so I can release it.


--------------------
"Our business in the field of fight, is not to question, but to prove our might." Alexander Pope
 
Quote Post
Deadeye
post Jul 16 2007, 18:45
Post #26


ArmA.info Sarcasm Society's Gentleman Usher of the Banstick
******

Group: Former .info Serviceman
Posts: 1,781
Joined: 1-November 06
From: Old-Europe
Member No.: 11



ok ok, so you want someone else to do the rest modeling + texturing for this plane and then release it with your name?

erm... ok.


--------------------
 
Quote Post
DaRat
post Jul 16 2007, 19:50
Post #27


~Established April, 2004~
*****

Group: Former .info Serviceman
Posts: 800
Joined: 12-November 06
From: Sussex, England
Member No.: 34



QUOTE(Deadeye @ Jul 16 2007, 18:45) *
ok ok, so you want someone else to do the rest modeling + texturing for this plane and then release it with your name?

erm... ok.

+1

If you aren't capable of doing it yourself, you should pass the addon on to someone who can sleep.gif
 
Quote Post
GIJOE94
post Jul 16 2007, 20:35
Post #28


Senior Member
****

Group: Members
Posts: 312
Joined: 18-April 07
From: Birmingham, England
Member No.: 767



Thats what I'm trying to do. I only need some one to help me finnish it off for a red bull air race mission.


--------------------
"Our business in the field of fight, is not to question, but to prove our might." Alexander Pope
 
Quote Post
JdB
post Jul 17 2007, 00:11
Post #29


Hipster addonmaker
*******

Group: Former .info Serviceman
Posts: 2,090
Joined: 1-November 06
From: Kingdom of the Netherlands
Member No.: 10



QUOTE(Deadeye @ Jul 16 2007, 19:45) *
ok ok, so you want someone else to do the rest modeling + texturing for this plane and then release it with your name?

erm... ok.


Besides that obvious mentality error, this is no place for requests. The problem is not that the person placing the request is having problems with making, editing or finishing the addon, the problem is that he doesn't want to invest time to learn skills, but does want to make addons, and ultimately a mod, and needs others to do pretty much everything for him.

999 out of 1000 requests never get made, simply because the person requesting it shows no innitiative what so ever himself besides begging others to make him stuff, and to whine when no one makes it for him, or in a time-frame that he thinks is appropriate.

Edit: Can we please have a dedicated request thread, so that I can ignore it? happy.gif


--------------------
Creator of dodgy ArmA:CWA addons.

 
Quote Post
Deadeye
post Jul 17 2007, 18:36
Post #30


ArmA.info Sarcasm Society's Gentleman Usher of the Banstick
******

Group: Former .info Serviceman
Posts: 1,781
Joined: 1-November 06
From: Old-Europe
Member No.: 11



Agreed smile.gif --> Don't click JdB otherwise ignoring the addon request topic didn't work at all <-- request addon here !


--------------------
 
Quote Post
CheyenneAH56
post Aug 29 2007, 08:46
Post #31


Member
Group Icon

Group: Addon Maker
Posts: 51
Joined: 12-April 07
From: Côte d'azur - Alpes Maritimes
Member No.: 750



How to use the MatEditor by BIS ?

We need to know how to make reflexion material for the models.

Thx


--------------------
Flying is as Ikar my only eternal dream...!!!

 
Quote Post
Blackbuck
post Aug 29 2007, 09:59
Post #32


ArmA.info Sarcasm Society's Appointed Olivia Wilde Stalker
Group Icon

Group: Moderators
Posts: 1,482
Joined: 12-November 06
From: United Kingdom
Member No.: 113



QUOTE
Mat Editor? is it included in o2? could you give me a link?

Oh and please re-ask this thread over in the Addon WIP section smile.gif

Closing this one


Deadeye said ask in the thread not make a new one mellow.gif

Also you don't need to put the title in large writing people can read it in normal writing.


--------------------

--------------------
Heed my words or risk being beaten with a stick then fed to my associate D@V£
The Rules - Most places have rules, these are ours Read them!
Moderation Feedback Thread - Let everyone know how much you don't like D@V£
--------------------
 
Quote Post
Deadeye
post Aug 29 2007, 12:43
Post #33


ArmA.info Sarcasm Society's Gentleman Usher of the Banstick
******

Group: Former .info Serviceman
Posts: 1,781
Joined: 1-November 06
From: Old-Europe
Member No.: 11



My comment on the closed topic was kinda misleading... sry for that

Merged the topics wink.gif

Oh and as HH said no real need to shout tongue.gif


--------------------
 
Quote Post
Linker Split
post Aug 29 2007, 21:13
Post #34


literally the BIG BOSS of OFP
Group Icon

Group: Addon Maker
Posts: 1,532
Joined: 12-November 06
From: Bari (ITALY)
Member No.: 66



I'm making a tutorial about the material editor wink.gif


--------------------
Visit my blog about Poker at Blogspot.com


-->TUTORIAL ON HOW TO MAKE NORMAL MAPPING IN ARMA!<--
-->MATERIAL EDITOR TUTORIAL!<--
-->DOWNLOAD MY HDT ISLAND!<--
judgement = hypocritical and slightly deluded
 
Quote Post
Faust
post Sep 7 2007, 13:14
Post #35


Junior Member
**

Group: Members
Posts: 22
Joined: 24-June 07
From: Slovakia
Member No.: 923



hi, can somebody tell me for what is Shadow volume LOD? thx


--------------------
In WW2 we want fight!

OK, what's your skills soldier ?!
Ehm, SP/MP missions, video making, 2D/3D artist, arma scripting, web design, flash ....

That's not enough, soldier!!!! You should know it!!!
 
Quote Post
d@nte
post Sep 7 2007, 16:08
Post #36


head in the stars
*****

Group: Members
Posts: 549
Joined: 12-November 06
From: Bittany
Member No.: 32



do you have an example?

hum!! i suppose that must be a special lod which with the specular and the normal map are directly used by the engine (i mean the lighting).

ask your question in the BIS forum, maybe someone will be able to help you.

sorry smile.gif


--------------------

Un ali mat zo mat bepred Ha pa ve digant ur sot e ve

(Good advice is always good, even though it comes from an idiot).
 
Quote Post
Linker Split
post Sep 8 2007, 11:46
Post #37


literally the BIG BOSS of OFP
Group Icon

Group: Addon Maker
Posts: 1,532
Joined: 12-November 06
From: Bari (ITALY)
Member No.: 66



Shadow Volume is used to create the Shadow of the particular LOD. Pretty useful to define good shadows for the first LODS.
If you make a model, you'll use for example 5 LODS:

1.000
3.000
20.000
50.000
Now, you can add ShadowVolume to all these LODS adding values that you used to define the normal LODS.
So ShadowVolume1.000
ShadowVolume3.000
ShadowVolume20.000
ShadowVolume50.000

Now see this trick: if the first LOD (1.000) has less than 512 polys, it's not recommended that you add the ShadowVolume for it. It will automatically generated by the engine.

all the models you make in the ShadowVolume LOD must be very simple, and must not exeed the number of 512 polys. wink.gif


--------------------
Visit my blog about Poker at Blogspot.com


-->TUTORIAL ON HOW TO MAKE NORMAL MAPPING IN ARMA!<--
-->MATERIAL EDITOR TUTORIAL!<--
-->DOWNLOAD MY HDT ISLAND!<--
judgement = hypocritical and slightly deluded
 
Quote Post
Synide
post Sep 11 2007, 12:27
Post #38


Junior Member
**

Group: Members
Posts: 10
Joined: 27-November 06
Member No.: 295



QUOTE(Linker Split @ Sep 8 2007, 22:46) *
Now, you can add ShadowVolume to all these LODS adding values that you used to define the normal LODS.
So ShadowVolume1.000
ShadowVolume3.000
ShadowVolume20.000
ShadowVolume50.000


The BIS example models do not seem to have 'matching' ShadowVolume LODs for the equivalent Resolution LODs.

QUOTE(Linker Split @ Sep 8 2007, 22:46) *
...and must not exeed the number of 512 polys. wink.gif


Seems a bit strange that in the BIS example models Shadow Volume 0.0 (10000) LOD seem to have more than 512 poly's.
  • The BIBMP2.p3d Shadow Volume 0.0 (10,000) has 1730 poly's & the Shadow Volume 10.0 (10010) has 668 poly's.
  • The BISoldier.p3d Shadow Volume 0.0 (10,000) has 2123 poly's.
  • The BIHummer.p3d Shadow Volume 0.0 (10,000) has 1138 poly's & the Shadow Volume 10.0 (10010) has 498 poly's (less than 512).
  • The BIA10.p3d Shadow Volume 0.0 (10,000) has 2346 poly's & the Shadow Volume 10.0 (10010) has 508 poly's (less than 512).
  • The BIM16.p3d Shadow Volume 0.0 (10,000) has 546 poly's & the Shadow Volume 10.0 (10010) has 54 poly's (less than 512).
  • The BIWatertower.p3d Shadow Volume 0.0 (10,000) has 1576 poly's & the Shadow Volume 10.0 (10010) has 140 poly's (less than 512).

And most Game content p3d's seem to have many more poly's than 512 in the Shadow LODs ...


 
Quote Post
Linker Split
post Sep 11 2007, 23:59
Post #39


literally the BIG BOSS of OFP
Group Icon

Group: Addon Maker
Posts: 1,532
Joined: 12-November 06
From: Bari (ITALY)
Member No.: 66



yeah Bi models doesn't have a shadow LOD for every RES LOD... they simply use 2 shadow LODS for the whole model...
about the 512 polys... yeah you are right! boppin2.gif I'll study it!


--------------------
Visit my blog about Poker at Blogspot.com


-->TUTORIAL ON HOW TO MAKE NORMAL MAPPING IN ARMA!<--
-->MATERIAL EDITOR TUTORIAL!<--
-->DOWNLOAD MY HDT ISLAND!<--
judgement = hypocritical and slightly deluded
 
Quote Post
Synide
post Sep 12 2007, 11:53
Post #40


Junior Member
**

Group: Members
Posts: 10
Joined: 27-November 06
Member No.: 295



QUOTE(Linker Split @ Sep 12 2007, 10:59) *
yeah Bi models doesn't have a shadow LOD for every RES LOD... they simply use 2 shadow LODS for the whole model...
about the 512 polys... yeah you are right! boppin2.gif I'll study it!


actually, sometimes 1 Shadow LOD, 2 or 3 or 4... or None, but no more than 4.

Also, check this thread in BIS Forums (post from Armoured Sheep)...
 
Quote Post

13 Pages V  < 1 2 3 4 > » 
Fast ReplyReply to this topicStart new topic
3 User(s) are reading this topic (3 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 24th October 2017 - 02:27